Alte articole

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Prof dr. Gabriela Radulian – Consumul necontrolat de zahar creste riscul cardio – metabolic

In prezentarea realizata in cadrul Conferintei Nationale de Medicina Familiei, 26-29 martie 2014, prof.dr. Gabriela Radulian a explicat care sunt riscurile majore in cazul unui aport crescut de zahar. In acelasi timp, a precizat care alimentele  incluse in dieta cu un aport caloric scazut.

Citeste ⇾

Decesul cauzat de bolile de inima poate fi prevenit

Infarctul si alte afectiuni ale inimii se situeaza intre principalele cauze ale mortalitatii la nivel global. Noi studii ale Centrelor pentru Controlul si Preventia Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) indica faptul ca o patrime dintre decesele cauzate de bolile de inima pot fi prevenite.

Citeste ⇾

Regimul alimentar pentru a reduce riscul cardiovascular

Riscul cardiovascular se refera la posibilitatea de a dezvolta o boala de inima sau de a suferi un eveniment vascular (infarct miocardic sau accident vascular cerebral) in urmatorii ani. Riscul cardiovascular este mult influentat de cresterea nivelului grasimilor din sange. Putem diminua acest risc prin modificarea stilului de viata si prin reducerea factorilor de risc.

Citeste ⇾

Romania – mortalitate crescuta din cauza bolilor de inima

Cel mai recent raport al Societatii Europene de Cardiologie releva faptul ca bolile cardiovasculare reprezinta, atat la nivel national, cat si european, principala cauza de deces. Raportul a fost publicat in 2012 si arata ca in Romania 60% dintre decese au fost determinate de existenta unei boli cardiovasculare, 18% din cazuri au fost provocate de […]

Citeste ⇾