Organizatia Mondiala a Sanatatii solicita scaderea pretului la insulina

15/04/2021

Organizatia Mondiala a Sanatatii solicita scaderea pretului la insulina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/organizatia-mondiala-a-sanatatii-solicita-scaderea-pretului-la-insulina/

La 100 de ani dupa descoperirea insulinei, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a cerut ca acest tratament sa fie comercializat la preturi accesibile in contextul unei prevalente accentuate a diabetului la nivel mondial, informeaza AFP.

Cu ocazia acestei aniversari centenare, OMS a lansat un Pact Mondial impotriva Diabetului, care are obiectivul de a reduce riscurile de dezvoltare a bolii si de a permite tuturor persoanelor diagnosticate sa aiba acces la tratament si la ingrijiri medicale care sa fie accesibile, scrie si Agerpres.

“Necesitatea de a lua masuri urgente impotriva diabetului este mai clara ca niciodata. Numarul persoanelor diabetice a crescut de patru ori pe parcursul ultimilor 40 de ani”, a subliniat el, adaugand ca diabetul este “singura dintre marile boli netransmisibile pentru care riscul de mortalitate prematura creste in loc sa scada.”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, intr-un comunicat.

De asemenea, directorul OMS considera ca este cu atat mai important sa fie atacata aceasta criza a diabetului in plina pandemie de coronavirus, deoarece un procent foarte mare dintre pacientii spitalizati cu forme grave de COVID-19 sufera de diabet.

Potrivit surselor citate, numarul deceselor asociate diabetului a crescut cu 70% in raport cu anul 2000 si a ajuns la circa 1,5 milioane de decese pe an.

Peste 420 de milioane de persoane sufera de diabet, iar cele mai multe dintre ele traiesc in tari in curs de dezvoltare. Greutatea in exces si obezitatea constituie factori aflati la originea unei cresteri puternice a acestui flagel in ultimii ani.

Etichete: insulina, tratament diabet, descoperirea insulinei, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: