Ordinul privind noile reguli pentru instituirea carantinei a fost abrogat de ministrul interimar al Sanatatii

15/04/2021

Ordinul privind noile reguli pentru instituirea carantinei a fost abrogat de ministrul interimar al Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ordinul-privind-noile-reguli-pentru-instituirea-carantinei-a-fost-abrogat-de-ministrul-interimar-al-sanatatii/

Ministrul interimar al Sanatatii, premierul Florin Citu, imediat cum a preluat conducerea interimara a ministerului, a dispus abrogarea Ordinului ministrului Sanatatii 506/2021 privind stabilirea unor noi reguli pentru instituirea carantinei.

Ordinul ministrului interimar de la Sanatate a fost publicat, miercuri seara, in Monitorul Oficial, relateaza Agerpres.

Marti in Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a masurilor de prevenire si limitare a imbolnavirilor cu SARS-CoV-2.

Potrivit acestuia, carantina zonala poate fi instituita pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care intrunesc minimum 60 de puncte. Aceste puncte se acorda in functie de o serie de indicatori precum: numarul de teste efectuate in ultimele 7 zile, rata de pozitivitate in ultimele 14 zile, rata de incidenta cumulata in 14 zile, trendul incidentei cumulate pentru ultimele 14 zile, numarul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI in judet, grad de ocupare a paturilor destinate pacientilor cu COVID-19 in judet.

Potrivit sursei citate, vicepremierul Dan Barna a declarat marti seara ca ordinul ministrului Sanatatii care stabileste criteriile utilizate in evaluarea riscului epidemiologic de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 in vederea instituirii carantinei zonale este unul necesar, in conditiile in care reglementarea anterioara continea “indicatori foarte vagi”.

Reamintim ca premierul Florin Citu a preluat conducerea interimara la Ministerul Sanatatii, pana cand partenerii de coalitie vor face o noua nominalizare in locul ocupat de Vlad Voiculescu, care a fost revocat, miercuri, din functie.

Etichete: florin citu, ordin carantina, reguli carantina, ministru interimar la sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: