Ordinul privind Ghidul de management al diabetului zaharat, publicat in Monitorul Oficial

19/10/2021

Ordinul privind Ghidul de management al diabetului zaharat, publicat in Monitorul Oficial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ordinul-privind-ghidul-de-management-al-diabetului-zaharat-publicat-in-monitorul-oficial/

Ordinul privind aprobarea Ghidului de management al diabetului zaharat, a fost publicat, marti, 19 octombrie 2021, in Monitorul Oficial.

“ORDIN privind aprobarea Ghidului de management al diabetului zaharat

Vazand Referatul de aprobare nr. C.A.Z. 1.901 din 13 octombrie 2021 al Directiei generale asistenta medicala, medicina de urgenta si programe de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii, avand in vedere prevederile art. 16 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 7 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul sanatatii, interimar, emite urmatorul ordin:

Art. 1. — Se aproba Ghidul de management al diabetului zaharat, prevazut in anexa*).
Art. 2. — Pe baza ghidului prevazut la art. 1 fiecare unitate sanitara are obligatia de a elabora protocoalele terapeutice.
Art. 3. — Directiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii, unitatile sanitare publice si private, precum si personalul medical implicat in furnizarea de servicii medicale din specialitatile implicate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 4.Anexa face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 5. — Anexa nr. 12 „Ghid medical pentru ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat” la Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.059/2009 pentru aprobarea ghidurilor de practica medicala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 608 si 608 bis din 3 septembrie 2009, cu modificarile ulterioare, se abroga.
Art. 6. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I

Anexa la Ordinul ministrului sanatatii, interimar, nr. 2.128/2021 privind aprobarea Ghidului de management al diabetului zaharat, poate fi consultata AICI.

Ordin privind aprobarea Ghidului de management al diabetului zaharat a fost publicat in M.O. nr. 0997 din 19 octombrie 2021.

Etichete: ghid management diabetul zaharat, management diabetul zaharat, ghid medical pentru ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial