Ordin privind achizitia de produse biocide

18/10/2016

Ordin privind achizitia de produse biocide

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ordin-privind-achizitia-de-produse-biocide/

dezinfectanti-mainiMinisterul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice au emis Ordinul comun prin care se stabileste documentatia de atribuire standard privind achizitia de produse biocide.
Acest ordin comun standardizeaza documentatia necesara pentru procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica de substante biocide derulate de catre unitatile medicale si alte institutii care utilizeaza astfel de produse.

Ordinul imbunatateste procesul de achizitie prin prevenirea intarzierilor in initierea procedurilor de atribuire, prin responsabilizarea autoritatilor contractante in legatura cu continutul documentelor de licitatie.

Autoritatile contractante au acum la dispozitie fisa de date, precum si caietul de sarcini cu specificatiile pentru achizitionarea produselor biocide. Este pentru prima data cand o asemenea documentatie este standardizata si utilizarea ei devine obligatorie. O comisie tehnica de experti, specialisti cu competente in epidemiologie si igiena, a lucrat la intocmirea caietului de sarcini standard.

De asemenea, dupa publicarea ordinului in Monitorul Oficial, va deveni obligatorie achizitia de produse biocide pe baza unui singur cod CPV.

Aceasta masura vine dupa ce, la inceputul lunii septembrie, Ministerul Sanatatii a adoptat masuri stricte de autorizare si verificare a produselor biocide. Toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 care care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene.

In continuare, Ministerul Sanatatii lucreaza la perfectionarea reglementarilor in domeniu pentru a asigura atat disponibilitatea produselor biocide in spitale, cat si calitatea acestora.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: