Orban: Ministerul Sanatatii isi va creste in continuare capacitatea de a face fata provocarilor fara precedent

26/03/2020
Orban: Ministerul Sanatatii isi va creste in continuare capacitatea de a face fata provocarilor fara precedent

Orban: Ministerul Sanatatii isi va creste in continuare capacitatea de a face fata provocarilor fara precedent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-ministerul-sanatatii-isi-va-creste-in-continuare-capacitatea-de-a-face-fata-provocarilor-fara-precedent/

Prim-ministrul Ludovic Orban a dat asigurari ca va fi mentinut sistemul de diagnosticare stabilit de Institutul National de Sanatate Publica, in conformitate cu recomandarile europene si internationale.

“Urmarim in continuare obiectivul de crestere a capacitatii de diagnosticare. Aici trebuie sa fac o precizare: Institutul National de Sanatate Publica, in baza recomandarilor venite de la Comisia Europeana, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt prioritatile de diagnosticare. Toate aceste prioritati de diagnosticare raman valabile. Continuam ca in diagnosticare sa aplicam aceste reguli care sunt stabilitate de Institutul National de Sanatate Publica, in conformitate cu recomandarile care exista si de la nivel european, si de la nivel international”, a precizat premierul, citat de Agerpres.

Totodata, el a adaugat ca obiectivul sau il reprezinta intarirea echipei de la Ministerul Sanatatii, pentru a face fata provocarilor reprezentate de epidemia de coronavirus.

“Voi continua sa intaresc echipa de la Ministerul Sanatatii. Ministerul Sanatatii isi va creste in continuare capacitatea de a face fata provocarilor fara precedent datorate epidemiei de coronavirus. Ramanem concentrati pe toate obiectivele stabilite: intarirea directiilor de sanatate publica pentru a face fata nevoilor crescande in activitate datorate epidemiei de coronavirus; cresterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice; asigurarea conditiilor normale de viata, cu respectarea regulilor in carantina si izolarea la domiciliu; efectuarea tuturor operatiunilor caracteristice pentru directiile de sanatate publica, la timp, cu promptitudine si in conditii de eficienta maxima”, a mai spus Orban.

Etichete: ludovic orban, testare covid-19, teste coronavirus, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: