Orban cere cresterea numarului de medici epidemiologi

11/03/2020
Orban cere cresterea numarului de medici epidemiologi

Orban cere cresterea numarului de medici epidemiologi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-cere-cresterea-numarului-de-medici-epidemiologi/

Premierul interimar, Ludovic Orban, i-a solicitat ministrului Sanatatii, Victor Costache, sa prezinte un plan de crestere rapida a numarului de medici epidemiologi.

“Cresteti efectivele de medici implicati in anchetele epidemiologice, gasiti solutii cu cei 20 de absolventi care, in momentul de fata, nu au locuri de munca. Avem medici epidemiologi care nu au locuri de munca, avem nevoie de epidemiologi ca de aer. Deci, ei trebuie implicati, gasite solutii, semnate contracte de colaborare si gasita o perspectiva de angajare pentru medicii epidemiologi. De asemenea, trebuie implicate si alte categorii de medici care au capacitate efectiva de a derula. (…) Deci, avem nevoie de crestere, am inteles ca ministrul Apararii a mobilizat si domnia sa efectivele de medici epidemiologi care, pot, din zona apararii, sa fie implicati si, practic, aveti un sistem de implicare imediata pentru derularea anchetelor epidemiologice. Asta, va spun, poate reduce dramatic riscul de difuzare in cazul in care noi avem capacitatea de a derula anchetele epidemiologice rapid pentru a gasi persoanele care au intrat in contact si, ulterior, sa stabilim si persoanele care au intrat in contact cu persoanele care au intrat in contact cu o persoana depistata pozitiv. E fundamental, viteza de derulare, iar pentru cresterea vitezei de derulare si aici, domnule ministru Vela, nu este suficient sa aflam persoanele, trebuie sa le identificam'”, a precizat Ludovic Orban in cadrul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.

La momentul transmiterii acestei stiri, miercuri dimineata, in Romania erau confirmate 31 de cazuri de infectare cu noul coronavirus Covid-19.

Etichete: medici epidemiologi, coronavirus, covid-19, test coronavirus, masuri coronavirus, preventie coronavirus, ludovic orban

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: