Orban: Adolescentii sunt ‘raspandaci’ de virus; primii catre care transmit virusul sunt parintii si bunicii

09/11/2020

Orban: Adolescentii sunt ‘raspandaci’ de virus; primii catre care transmit virusul sunt parintii si bunicii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-adolescentii-sunt-raspandaci-de-virus-primii-catre-care-transmit-virusul-sunt-parintii-si-bunicii/

Premierul Ludovic Orban este de parere ca adolescentii sunt “raspandaci” de virus, ei neinfectandu-se la scoala, ci in locurile in care nu sunt supravegheati de parinti, bunici sau profesori.

“La scoala nu se infecteaza, dar se infecteaza in alte locuri. Cand nu sunt sub supravegherea parintilor, bunicilor sau a profesorilor. Si, slava Domnului, sunt destule ocazii in care tinerii sunt liberi, se intalnesc… Adolescentii, nu numai la noi, in foarte multe tari din Europa- astea sunt analize facute- adolescentii sunt… cum sa zic… sunt ‘raspandaci’ de virus, pentru ca ei nu dezvolta forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezinta simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Si nenorocirea este ca primii catre care transmit virusul sunt parintii, bunicii, care pot fi afectati intr-o masura foarte mare”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV, citat si de Agerpres.

Intrebat despre interzicerea deplasarilor in intervalul orar 23,00 – 05,00, prim-ministrul a spus ca s-a urmarit evitarea asa-ziselor “petreceri” de pe timpul noptii.

“Aceste restrictii nu le-am introdus numai noi. Noi chiar am asteptat o perioada sa vedem in alte tari daca dau efecte. Si se pare ca dau efecte, pentru ca, pe timpul noptii, foarte multi tineri, adolescenti si nu numai, petrec. (…) Se faceau (petrecerile de noapte- n.r) in toate locurile posibile. Eu n-am fost convins de la inceput de utilitatea acestor restrictii. Pana intr-o seara, cand m-am intors pe la 12 noaptea acasa, in Dobroesti, (…) si in doua locuri am vazut grupuri de adolescenti care pe strada stateau. Nu era nici macar in parc sau… pur si simplu stateau pe strada impreuna, beau o bere… Fara masca, fara nimic. Acolo, cum erau asa grupati, daca era unul singur dintre ei bolnav, cu siguranta ii imbolnavea pe jumate din ceilalti. Ei se duceau acasa si-si imbolnaveau parintii, bunicii. E un factor de risc major”, a mai explicat Orban, potrivit surselor citate.

Totodata, el a precizat ca deschiderea scolilor depinde de evolutia pandemiei.

Etichete: adolescenti virusul sars-cov-2, transmitere virus copii adulti, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: