Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie

21/01/2021

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/opt-comune-din-judetul-vrancea-nu-au-niciun-medic-de-familie/

Locuitorii din opt comune din judetul Vrancea nu au medic de familie in localitate, patru unitati administrativ-teritoriale fiind in aceasta situatie de mai bine de cinci ani, potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS).

“La nivelul judetului Vrancea exista opt comune fara medic de familie, patru dintre ele fiind in aceasta situatie de mai bine de cinci ani. Comunele fara medic de familie sunt Andreiasu, Boghesti, Barsesti, Racoasa, Obrejita, Negrilesti, Paulesti si Spulber. Motivul principal este reprezentat de faptul ca, in ultimii ani, nu au existat medici de familie nou-veniti in judet care sa solicite contract cu CAS Vrancea. Localitatile respective sunt greu accesibile si cu pacienti putini si, din acest motiv, nici medicii deja in contract cu CAS Vrancea nu au manifestat interes pentru a deschide puncte de lucru acolo”, a declarat Iustina Papuc, purtatorul de cuvant al CJAS Vrancea, potrivit Agerpres.

Multe dintre persoanele asigurate care locuiesc in comunele respective sunt nevoite sa isi gaseasca un medic de familie chiar si la zeci de kilometri distanta de casa.

Reprezentantii CJAS Vrancea mai spun ca media numarului de pacienti inscrisi pe listele medicilor de familie din judet este de 2.100 de persoane. Exista insa si cazuri in care unii medici de familie depasesc cu mult aceasta medie.

Potrivit sursei citate, la 1 ianuarie 2021, numarul medicilor de familie aflati in relatie contractuala cu CJAS Vrancea era 134, necesarul la nivel judetean fiind de 190 de medici.

Etichete: medici de familie vrancea, posturi medici de familie, cjas vrancea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: