OMS: Virusul Ebola a cauzat peste 600 de cazuri mortale

29/07/2014

OMS: Virusul Ebola a cauzat peste 600 de cazuri mortale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-virusul-ebola-cauzat-peste-600-de-cazuri-mortale/

whoOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este in alerta pentru ca virusul Ebola sa nu se raspandeasca la nivel global. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) avertizeaza ca exista posibilitatea ca virusul sa fie adus pe continentul american de un calator care a fost in una din localitatile afectate din Africa. Persoanele care calatoresc in Africa Occidentala trebuie sfatuite sa-si ia maximum de precautii. Pana la data de 23 iulie 2014, au fost inregistrate 1201 de cazuri de infectare cu virusul Ebola, dintre care 672 mortale.

OMS: Trebuie incetat cu mesajul conform caruia nu exista tratament

Purtatorul de cuvant al OMS, Tarik Jasarevic, a atras atentia ca persoanele infectate cu virusul Ebola au mai multe sanse de supravietuire daca se prezinta de la primele simptome la medic.

“Strategia OMS este de a ataca epidemia la sursa, de a gasi persoanele care sunt bolnave in sate si de a le lua in grija in centre securizate”, a precizat reprezentantul OMS.

Cele trei regiuni afectate de virusul Ebola, Sierra Leone, Guineea si Liberia au inregistrat pana in prezent 454 de cazuri, dintre care 219 mortale (Sierra Leone), 314 cazuri mortale (Guineea), respectiv 127 cazuri mortale (Liberia).

Cele mai expuse persoane in infectarea cu virusul Ebola

Reprezentantii OMS au precizat ca persoanele cele mai expuse riscului de a lua virusul sunt apropiatii bolnavului si personalul din spitale.

Virusul se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanelor sau animalelor infectate.
Pana in prezent nu exista nici un vaccin omologat impotriva virusului Ebola.

Liberia a anuntat luni inchiderea unei parti a frontierei pentru a opri propagarea epidemiei de Ebola.

“Au fost cazuri ‘replantate’ de oameni care au trecut granita, asa incat putem spune ca nu vom putea controla epidemia pana cand nu vom identifica si stopa fiecare sursa de transmitere”, a subliniat Stephan Monroe, CDC.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: