OMS: Varianta virusului SARS-CoV-2 din Africa de Sud nu este mai letala decat celelalte

19/02/2021

OMS: Varianta virusului SARS-CoV-2 din Africa de Sud nu este mai letala decat celelalte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-varianta-virusului-sars-cov-2-din-africa-de-sud-nu-este-mai-letala-decat-celelalte/

Conducerea departamentului pentru gestionarea pandemiei din cadrul OMS, spune ca nu au fost gasite dovezi care sa ateste faptul ca varianta virusului SARS-CoV-2 din Africa de Sud ar fi mai letala decat celelalte, relateaza EFE.

Nu exista, de asemenea, indicii ca acea tulpina virala ar provoca un numar mai mare de cazuri grave decat celelalte mutatii, relateaza si Agerpres.

“A fost intr-adevar identificata o crestere a capacitatii de contagiere, similara celei remarcate la varianta din Marea Briranie”, a admis Maria Van Kerkhove, coordonatoarea departamantului din cadrul OMS, potrivit surselor citate.

Un alt aspect remarcat de OMS este acela ca vaccinurile anti-COVID-19 ale unor producatori ca Johnson & Johnson, Novavax si AstraZeneca au o eficacitate mai mare impotriva aceste variante, detectata, potrivit organizatiei, in aproape 50 de tari.

Si directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, Kate O’Brien, a precizat ca un test clinic realizat cu vaccinul de la AstraZeneca in perioada de circulatie a acestei variante s-a desfasurat pe un numar redus de pacienti si nicio persoana nu a dezvoltat forme grave de COVID-19.

“Acest lucru este important, pentru ca ceea ce vedem este ca toate vaccinurile sunt mai eficiente la persoanele care prezinta un risc sever”, a mai precizat O’Brien.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune introducerea unui program national de promovare a donarii de sange

Compania Novavax spune ca vaccinul sau anti-Covid are o eficienta de peste 90% impotriva noilor tulpini

Posturile de directori DSP vor fi scoase la concurs in lunile urmatoare

Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca

Platforma de second opinion, pentru pacienti si medici, in cazul bolilor interstitiale pulmonare