OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari

12/05/2021

OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-varianta-de-covid-19-din-india-b-1-617-a-fost-clasata-drept-ingrijoratoare-tulpina-detectata-in-44-de-tari/

Varianta de COVID -19 descoperita in India, B.1.617, a fost clasata drept ”ingrijoratoare” potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in special pentru ca este mai contagioasa, relateaza AFP.

”Exista informatii ca tulpina B.1.617 este mai contagioasa”, dar exista, de asemenea, dovezi care sugereaza ca are un grad de rezistenta la vaccinuri si ”prin urmare o clasificam ca o varianta care prezinta ingrijorare la nivel global”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove din cadrul OMS, citat si de Agerpres.

Oamenii de stiinta au explicat ca mai multe detalii vor fi publicate saptamana aceasta in raportul epidemiologic saptamanal, dar ca sunt inca multe cercetari de facut cu privire la aceasta tulpina, in special prin secventierea crescuta, ”pentru a afla masura in care acest virus circula” dar si gradul de ”severitate” care atenueaza eficacitatea vaccinurilor.

Potrivit OMS, varianta B.1.617, care a aparut pentru prima data in India in octombrie, a fost detectata in secvente de genom descarcate in baza de date GISAID “provenite din 44 de tari din toate cele sase regiuni ale OMS”, a anuntat, marti, organizatia, care a adaugat ca a primit “notificari privind detectarea in alte cinci tari”.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin