OMS: Vaccinurile anti-COVID au salvat cel putin 1,4 milioane de vieti in Europa

17/01/2024
OMS: Vaccinurile anti-COVID au salvat cel putin 1,4 milioane de vieti in Europa

OMS: Vaccinurile anti-COVID au salvat cel putin 1,4 milioane de vieti in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-vaccinurile-anti-covid-au-salvat-cel-putin-14-milioane-de-vieti-in-europa/

Vaccinurile impotriva COVID-19 au salvat cel putin 1,4 milioane de vieti in Europa, a declarat seful regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), transmite AFP.

“Astazi, 1,4 milioane de persoane din regiunea noastra – majoritatea persoane varstnice – se pot bucura de viata alaturi de cei dragi pentru ca au luat decizia vitala de a se vaccina impotriva COVID-19”, a declarat Hans Kluge, citat si de Agerpre.

Potrivit datelor OMS, la 19 decembrie 2023, peste 277,7 milioane de cazuri de COVID-19 si peste 2,2 milioane de decese au fost raportate in regiune, care reuneste 53 de tari si se intinde pana in Asia Centrala.

“Doar prima doza de rapel a salvat circa 700.000 de vieti”, a subliniat medicul.

In perioada de iarna, este esential ca persoanele cele mai vulnerabile sa se protejeze, a declarat el.

“In timp ce invatam sa traim cu COVID-19 si cu alte virusuri respiratorii, este absolut vital ca populatiile vulnerabile sa fie la zi cu vaccinarea impotriva COVID-19 si a gripei”, a mai declarat Kluge, potrivit surselor citate.

De asemenea, el a subliniat ca Europa trebuie neaparat sa continue sa investeasca in sanatatea sa, a insistat reprezentantul OMS.

“Riscam sa fim nepregatiti pentru orice eventualitate exceptionala, cum ar fi aparitia unei noi variante mai grave a COVID-19 sau a unui agent patogen inca necunoscut”, a argumentat Hans Kluge, care s-a mai aratat ‘profund ingrijorat de faptul ca sanatatea dispare de pe agenda politica si ca nu reusim sa rezolvam bomba cu ceas cu care se confrunta lucratorii nostri din domeniul sanitar si al asistentei medicale’.

Astfel, este necesar sa se depuna eforturi in ceea ce priveste finantarea pentru imbunatatirea situatiei lucratorilor din domeniul sanitar si pentru a se pune capat penuriei de medicamente de baza.

Etichete: vaccinurile impotriva covid-19, vaccinurile anti-covid, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: