OMS: Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca & Oxford poate fi administrat si persoanelor cu varste peste 65 de ani

11/02/2021

OMS: Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca & Oxford poate fi administrat si persoanelor cu varste peste 65 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-vaccinul-dezvoltat-de-astrazeneca-oxford-poate-fi-administrat-si-persoanelor-cu-varste-peste-65-de-ani/

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca poate fi administrat si persoanelor cu varste peste 65 de ani, a transmis Comitetul de experti pentru vaccinuri al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

Grupul strategic consultativ al expertilor OMS privind vaccinarea (SAGE) recomanda, de asemenea folosirea acestui vaccin si in tari in care sunt prezente alte variante ale coronavirusului.

“Persoanele de peste 65 de ani ar trebui sa primeasca vaccinul”, a declarat presedintele grupului de experti, Alejandro Cravioto, citat de Agerpres.

Aceste recomandari vin in conditiile in care vaccinul cu vector viral, dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca si Universitatea Oxford, s-a confruntat cu o serie de probleme in ultimele saptamani, eficacitatea sa fiind pusa la indoiala pentru persoanele in varsta de peste 65 de ani sau in tarile in care sunt prezente variante ale coronavirusului.

Vaccinul AstraZeneca/Oxford, pe care Marea Britanie l-a administrat masiv populatiei incepand cu luna decembrie, a fost deja aprobat de mai multe tari si de Uniunea Europeana.

Joi, in Romania, ajunge a doua transa din acest vaccin, ce insumeaza 92.400 de doze.

Etichete: vaccin astrazeneca, vaccinare anti-covid, vaccinare persoane peste 65 de ani

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: