A doua transa de vaccin AstraZeneca ajunge in Romania

11/02/2021
A doua transa de vaccin AstraZeneca ajunge in Romania

A doua transa de vaccin AstraZeneca ajunge in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-doua-transa-de-vaccin-astrazeneca-ajunge-in-romania/

Joi, 11 februarie, soseste in Romania, pe cale terestra, cea de-a doua transa de vaccin AstraZeneca, care consta in 92.400 de doze.

In cursul zilei de maine, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite catre centrele regionale din Brasov si Constanta, dupa cum urmeaza:

• Centrul Regional de Depozitare Brasov: 19.800 doze;
• Centrul Regional de Depozitare Constanta: 18.000 doze.

La Centrul National de National de Depozitare Bucuresti vor ramane in stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinarii persoanelor care, potrivit Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice si lucratorii care desfasoara activitati in domenii esentiale, cu varste cuprinse intre 18-55 de ani, informeaza Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19.

In cabinetele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si din transa anterioara, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apararii Nationale. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, cu respectarea lantului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, programarea pentru AstraZeneca a inceput in data de 10 februarie si se realizeaza pentru o sesiune de 20 de zile, in perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, in fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programari pentru vaccinarea cu AstraZeneca, pana la data de 11 aprilie.

Etichete: vaccinuri astrazeneca, vaccinare anti-covid, programari vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: