OMS: Rezistenta antimicrobiana la nivel mondial ameninta un secol de progrese ale medicinei

23/11/2020
OMS: Rezistenta antimicrobiana la nivel mondial ameninta un secol de progrese ale medicinei

OMS: Rezistenta antimicrobiana la nivel mondial ameninta un secol de progrese ale medicinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-rezistenta-antimicrobiana-la-nivel-mondial-ameninta-un-secol-de-progrese-ale-medicinei/

Rezistenta antimicrobiana observata la nivel mondial, la fel de periculoasa ca o pandemie, ameninta sa reduca la neant un secol de progrese ale medicinei, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

”Rezistenta la (tratamente) antimicrobiene probabil ca nu pare la fel de urgenta ca o pandemie, dar ea este la fel de periculoasa”, a declarat la o conferinta de presa directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Este ”una dintre cele mai mari amenintari sanitare ale vremurilor noastre” care ”ameninta sa reduca la neant un secol de progrese medicale si sa ne lase fara aparare in fata infectiilor care, astazi, pot fi tratate usor”, a subliniat el, citat si de Agerpres.

Medicamentele antimicrobiene sunt arme esentiale impotriva bolilor omului, animalelor si plantelor. Ele cuprind antibioticele, antiviralele, antifungicele si antiparazitarele.

Insa o multitudine de factori – printre care se numara folosirea excesiva a medicamentelor de catre oameni, precum si pentru animale si agricultura, la care se adauga accesul necorespunzator la apa potabila, salubritatea si igiena – au amplificat amenintarea rezistentei antimicrobiene in lumea intreaga, mai noteaza OMS.

In perioada 18 pana pe 24 noiembrie se marcheaza saptamana mondiala pentru buna folosire a tratamentelor antimicrobiene.

Etichete: rezistenta antibiotice, rezistenta antimicrobiana, bacterii multirezistente, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: