OMS recomanda ca vaccinarea antigripala sa inceapa mai devreme. Specialistii romani anticipeaza un sezon gripal “mai precoce”

18/10/2016

OMS recomanda ca vaccinarea antigripala sa inceapa mai devreme. Specialistii romani anticipeaza un sezon gripal “mai precoce”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-recomanda-ca-vaccinarea-antigripala-sa-inceapa-mai-devreme-specialistii-romani-anticipeaza-un-sezon-gripal-mai-precoce/

gripa-infectii-respiratorii-racealaSe anticipeaza un sezon gripal “mai precoce”, avand in vedere numarul crescut de cazuri inregistrate in aceasta perioada comparativ cu anul trecut. Cel putin asa precizeaza Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Dr. Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, inca nu sunt izolate primele tulpini de virus gripal.

“E vorba despre circulatia virusurilor. Nu avem inca izolate primele tulpini de virus gripal, insa, totdeauna atunci cand se intensifica circulatia virusurilor care produc infectii respiratorii, de multe ori putem sa anticipam si un sezon gripal mai precoce”, a declarat Dr. Rafila, citat de Agerpres.

In opinia sa, este benefica inceperea mai devreme a campaniei de vaccinare antigripala, aceasta fiind si recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

“Este si recomandarea OMS. Daca incepem mai devreme, atunci avem si sansa unei acoperiri vaccinale mai bune, pentru ca oamenii, cu siguranta, vor apela la acest vaccin pana la sfarsitul anului sau chiar si in prima luna a anului viitor, in functie si de contextul epidemiologic”, a  mai adaugat presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrivit sursei mentionate.

Pe site-ului INSP scrie ca in saptamana 3 — 9 octombrie numarul total de cazuri inregistrate la nivel national de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, IACRS si pneumonii) a fost de 71.812, cu 37,4% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent, cand s-au inregistrat 52.258 de cazuri.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: