OMS recomanda ca adultii sa se vaccineze voluntar impotriva rujeolei

17/07/2017

OMS recomanda ca adultii sa se vaccineze voluntar impotriva rujeolei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-recomanda-ca-adultii-sa-se-vaccineze-voluntar-impotriva-rujeolei/

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda Romaniei vaccinarea voluntara a adultilor care nu au facut rujeola si nici nu au fost imunizati, ca mecanism suplimentar de protectie a copiilor sub 9 luni.

Este o solutie “de avarie”, in contextul epidemiei care a depasit 8.000 de pacienti infectati si a facut in Romania de patru ori mai multi morti decat media international.

“Orice adult peste 30 de ani nu are doua doze de vaccin antirujeolic pentru ca nu se faceau in acel moment, asadar e predispus la risc atat sa faca boala, cat si sa o dea mai departe”, declara Ovidiu Covaciu, fondator Coalitia Romania Sanatoasa, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

La adult, pojarul se manifesta cu febra mare si eruptii mult mai severe decat la copii.

Continut educational:

“Prezentarea la boli infectioase este obligatorie, mai ales pentru un adult. Complicatiile pot fi mai severe.”, spune si Prof. dr. Alexandru Rafila, conform sursei mentionate.

Asta inseamna penumonii, encefalita, sinuzite, otite, bronsite si suprainfectii bacteriene. Toate pot fi evitate cu un vaccin care costa 50 de lei.

Recomandarea OMS e ca adultii sa verifice daca au facut rujeola sau daca au fost vaccinati cu toate dozele. Daca nu, sa mearga la medic si sa ceara sa fie imunizati, mai ales daca vin in contact cu cei mici.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: