OMS: Primul vaccin impotriva virusului Zika ar putea aparea prea tarziu pentru combaterea actualei epidemii

10/03/2016

OMS: Primul vaccin impotriva virusului Zika ar putea aparea prea tarziu pentru combaterea actualei epidemii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-primul-vaccin-impotriva-virusului-zika-ar-putea-aparea-prea-tarziu-pentru-combaterea-actualei-epidemii/

vaccin diabet tip IOrganizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat, conform Agentiilor EFE si DPA, ca un vaccin contra virusului Zika ar putea fi disponibil ”prea tarziu” pentru a avea un impact real in combaterea epidemiei.

”Dezvoltarea vaccinurilor este abia intr-o faza foarte timpurie, iar pentru produsele cele mai avansate este nevoie de mai multe luni pentru a definitiva si studiile clinice pe oameni”, a spus Marie-Paule Kieny, director general adjunct al OMS, citata si de Agerpres.

In prezent, se deruleaza 18 proiecte de cercetare pentru realizarea unui vaccin, considerat drept imperios necesar de OMS.

Specialistii care au luat parte la discutiile de la Geneva au decis continuarea cercetarilor pe trei axe prioritare: elaborarea de teste impotriva unor virusuri asemanatoare cu Zika (precum Dengue si Chikungunya), dezvoltarea de vaccinuri inactive pentru femeile la varsta procrearii si gasirea de noi metode de lupta contra tantarilor, scrie intr-un comunicat al OMS, dat publicitatii de Agentia Reuters.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati