OMS: Peste o jumatate de million de oameni mor anual de malarie

27/04/2015

OMS: Peste o jumatate de million de oameni mor anual de malarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-peste-o-jumatate-de-million-de-oameni-mor-anual-de-malarie/

VACCIN-IMPOTRIVA-MALARIEIOrganizatia Mondiala a Sanatatii a afirmat ca peste o jumatate de million de oameni mor anual din cauza malariei.

Reprezentantii OMS spun intr-un raport preluat de France Presse ca in 2013 au existat 198 de milioane de cazuri de malarie la nivel mondial si 584.000 de decese. 90% din cazuri au fost inregistrate in Africa.

Si Agentia ONU spune ca tot in acelasi an, 437.000 de copii din Africa au murit inainte de a implini cinci ani din cauza paludismului.

Datele prezentate public sunt de-a dreptul tragice. Un singur copil din cinci afectati de malarie in Africa a primit tratament, 15 milioane de femei insarcinate nu au primit nicio doza recomandata pentru prevenirea bolii si aproximativ 278 milioane de oameni de pe acelasi continent nu dispun de nicio plasa tratata cu insecticide, echipamentul de baza pentru a lupta impotriva bolii.

OMS recomanda o combinatie de terapii numita ACTS, atunci cand vine vorba de prevenire. In 2013, 392 de milioane de doze au fost distribuite in tarile afectate de aceasta boala, o crestere semnificativa fata de 11 milioane de doze in 2005.

In pofida acestui efort, tot OMS precizeaza ca “milioane de oameni nu sunt inca tratati impotriva bolii, in primul rand pentru ca nu au decat acces limitat la centrele de sanatate”.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale