OMS: Pandemia Covid-19 este departe de a se incheia. Totusi, avem multe motive de optimism

13/04/2021
OMS: Pandemia Covid-19 este departe de a se incheia. Totusi, avem multe motive de optimism

OMS: Pandemia Covid-19 este departe de a se incheia. Totusi, avem multe motive de optimism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-pandemia-covid-19-este-departe-de-a-se-incheia-totusi-avem-multe-motive-de-optimism/

Confuzia, automultumirea si inconsecventa in combaterea COVID-19 fac ca pandemia sa fie departe de a se incheia, desi ea ar putea fi pusa sub control in cateva luni daca s-ar lua masurile sanitare adecvate, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit Reuters.

”Si noi dorim sa vedem societatile si economiile redeschise, precum si reluarea comertului si turismului (…), dar in acest moment unitatile de terapie intensiva din multe tari sunt coplesite si oamenii mor – si este ceva complet evitabil”, a spus Tedros la un briefing de presa, citat si de Agerpres.

”Pandemia COVID-19 este departe de a se incheia. Totusi, avem multe motive de optimism. Scaderea numarului cazurilor si al deceselor in primele doua luni ale anului arata ca virusul si variantele sale pot fi oprite”, a adaugat directorul general al OMS, care a subliniat ca transmiterea virusului este cauzata de ”confuzia, automultumirea si inconsecventa in politicile sanitare publice”.

Potrivit surselor citate, el a remarcat faptul ca in unele tari, desi virusul continua sa se raspandeasca, restaurantele si cluburile de noapte sunt pline, pietele sunt deschise si aglomerate, cu putini oameni care-si iau masuri de precautie.

”Unii oameni par sa creada ca daca sunt relativ tineri nu se intampla nimic daca iau COVID-19”, mai observa Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, Maria Van Kerkhove, o alta specialista din cadrul OMS, a avertizat ca pandemia a ajuns intr-un punct critic, cu infectii al caror numar creste exponential.

Etichete: pandemia covid-19, oms, cazuri covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: