OMS: Numarul cazurilor de Omicron se dubleaza in circa trei zile

20/12/2021
OMS: Numarul cazurilor de Omicron se dubleaza in circa trei zile

OMS: Numarul cazurilor de Omicron se dubleaza in circa trei zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-numarul-cazurilor-de-omicron-se-dubleaza-in-circa-trei-zile/

Varianta Omicron a coronavirusului a fost raportata in 89 de tari, iar numarul cazurilor se dubleaza in 1,5-3 zile in zonele cu transmitere comunitara, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit Reuters.

Omicron se raspandeste rapid in tarile cu niveluri ridicate de imunitate a populatiei, dar pe moment nu este clar daca acest lucru este cauzat de capacitatea virusului de a se sustrage imunitatii organismului, de inerenta sa transmisibilitate crescuta sau de o combinatie a celor doua, a declarat OMS, citata si de Agerpres.

Organizatia a desemnat Omicron drept o varianta ingrijoratoare pe 26 noiembrie, la scurt timp dupa ce a fost detectata pentru prima data, iar multe aspecte legate de aceasta sunt inca necunoscute, inclusiv gravitatea bolii pe care o provoaca.

“Exista inca date limitate privind gravitatea clinica a Omicron”, a precizat OMS. “Sunt necesare mai multe date pentru a intelege profilul de severitate si modul in care gravitatea este influentata de vaccinare si de imunitatea preexistenta”.

Totodata, OMS a avertizat totodata ca, avand in vedere cresterea atat de rapida a numarului de cazuri, in unele locuri spitalele ar putea fi coplesite.

Etichere: omicron, transmitere omicron, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: