OMS: Manusile nu sunt necesare pentru administrarea vaccinurile anti-Covid

02/02/2022
OMS: Manusile nu sunt necesare pentru administrarea vaccinurile anti-Covid

OMS: Manusile nu sunt necesare pentru administrarea vaccinurile anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-manusile-nu-sunt-necesare-pentru-administrarea-vaccinurile-anti-covid/

Personalul care administreaza vaccinurile anti-Covid nu are nevoie de manusi de unica folosinta, spune Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in scopul reducerii cantitatilor uriase de deseuri sanitare generate in timpul pandemiei, relateaza EFE si Agerpres.

Deseurile provenite din centrele sanitare s-au inmultit de zece ori dupa pandemie, a declarat experta OMS Maggie Montgomery, principala autoare a raportului publicat, de curand, de organizatie.

Potrivit surselor citate, manusile de unica folosinta reprezinta un volum mai mare de deseuri decat cel al mastilor sanitare in totalul echipamentelor folosite la vaccinare, in conditiile in care pana in prezent au fost administrate peste 10,1 miliarde doze de vaccinuri anti-COVID-19.

Totodata, potrivit expertei OMS, renuntarea la manusile de unica folosinta ar reduce considerabil cantitatea de deseuri generata de pandemie, mai ales ca se estimeaza ca “ele nu reprezinta un element esential” pentru a evita contagierea, care se produce prin particulele fine invizibile in aer.

Ea a adaugat ca utilizarea manusilor este recomandata atunci cand exista riscul de contagiere cu fluide corporale.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat, intr-un raport dat publicitatii saptamana aceasta, ca muntele de deseuri medicale asociate pandemiei prezinta riscuri pentru sanatate si pentru mediu.

Etichete: manusi medicale, manusi de unica folosinta, manusi administrare vaccinuri, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: