OMS: Multe tari si-au redus drastic testele | Pandemia este departe de a se termina

10/03/2022
OMS: Multe tari si-au redus drastic testele | Pandemia este departe de a se termina

OMS: Multe tari si-au redus drastic testele | Pandemia este departe de a se termina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-mai-multe-tari-si-au-redus-drastic-testele-pandemia-este-departe-de-a-se-termina/

Conducerea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a avertizat ca pandemia de Covid-19 este departe de a se termina.
“Vinerea aceasta se vor implini doi ani de cand am spus ca raspandirea COVID-19 in intreaga lume ar putea fi calificata drept pandemie”, a amintit medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful OMS, potrivit AFP si Agerpres.

Desi OMS a observat in ultima vreme ca numarul cazurilor de infectare si al deceselor este in scadere, “aceasta pandemie este departe de a se termina si nu se va incheia nicaieri daca nu se va incheia pretutindeni”, a subliniat directorul organizatie.

“Virusul continua sa evolueze si continuam sa ne confruntam cu obstacole majore in distributia vaccinurilor, a testelor si tratamentelor oriunde sunt necesare”, a insistat Tedros Ghebreyesus.

Oficialul si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu testarea pentru depistarea Covid-19, afirmand ca “mai multe tari si-au redus drastic testele”.

“Acest lucru ne impiedica sa vedem unde se gaseste virusul, cum se raspandeste si cum evolueaza”, a mai avertizat el, potrivit surselor citate.

Varianta BA.2.2, a tulpinii Omicron, o versiune mai infectioasa si aparent mai periculoasa decat BA2, este deja 100% dominata in Hong Kong si a ajuns si in UK.

Etichete: pandemie covid-19, testare covid, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: