Octavian Jurma: Familia Omicron se mareste cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa

10/03/2022
Octavian Jurma: Familia Omicron se mareste cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa

Octavian Jurma: Familia Omicron se mareste cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/octavian-jurma-familia-omicron-se-mareste-cu-varianta-ba-2-2-o-versiune-mai-infectioasa/

Desi in Romania sarbatorim ostentativ sfarsitul “tiraniei mastii”, pandemia nu a primit instintarea ca s-a terminat si nici ca ar trebui sa devina si mai blanda, spune medicul si cercetatorul Octavian Jurma. Potrivit acestuia, familia Omicron se mareste cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa si aparent mai periculoasa decat BA2.

“Pandemia ne multumeste in schimb ca am hotarat oficial nu doar sa o ignoram ci si sa o invitam eliminand orice piedica din calea sa. Daca ne uitam un pic la ce se pregateste la orizont vedem ca Omicron produce in Asia un dezastru mult mai mare decat in oricare din valurile precedente. De asemenea Omicron livreaza mutatii mai repede decat oricare alta varianta de pana acum. Familia Omicron se mareste astfel cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa si aparent mai periculoasa decat BA2, care este deja 100% dominata in Hong Kong si a ajuns si in UK.”, scrie Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Potrivit cercetatorului, in perioada urmatoare trebuie sa ne concentram pe siguranta copiilor, mai ales in scoli.

“BA2.2 pare sa fie prima versiune adaptata sa ocoleasca apararea indusa de vaccin, un motiv in plus sa adoptam strategia vaccinare-plus (vaccin+masca+ alte masuri) si sa nu abandonam masca si vaccinarea. In perioada urmatoare trebuie sa ne concentram pe siguranta copiilor mai ales in scoli, unde valurile urmatoare vor lovi tot mai rau.”, a mai precizat Octavian Jurma.

Etichete: omicron, varianta BA2.2 omicron, octavian jurma

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: