OMS: Lumea poate irosi sansa ca pandemia sa fie pusa sub control pana la sfarsitul anului

15/02/2022
OMS: Lumea poate irosi sansa ca pandemia sa fie pusa sub control pana la sfarsitul anului

OMS: Lumea poate irosi sansa ca pandemia sa fie pusa sub control pana la sfarsitul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-lumea-poate-irosi-sansa-ca-pandemia-sa-fie-pusa-sub-control-pana-la-sfarsitul-anului/

Posibilitatea ca pandemia COVID-19 sa fie pusa sub control pana la sfarsitul acestui an exista, dar lumea poate sa o iroseasca, atrage atentia Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit EFE.

Asta din cauza perceptiei gresite date de cazurile usoare de boala si a ratei reduse a vaccinarii in multe tari care creeaza conditii favorabile aparitiei unor noi variante ale coronavirusului, a adaugat oficialul.

Numarul ridicat de cazuri usoare de boala in tarile cu rate ridicate de vaccinare ”impulsioneaza ideea falsa ca pandemia s-a terminat”, a atentionat Tedros la o reuniune internationala pe tema COVID-19, conform Agerpres.

In context, el a amintit ca 116 tari risca sa nu atinga obiectivul global de vaccinare anti-COVID-19 a 70% din populatie pana la jumatatea anului in curs si a cerut comunitatii internationale, in special statelor dezvoltate, sa doneze anul acesta 16 miliarde de dolari pentru ”Acceleratorul ACT”, programul prin care OMS si alte organizatii sustin distribuirea de vaccinuri, tratamente, teste si alte instrumente impotriva COVID-19, mai relateaza sursele citate.

De asemenea, directorul general al OMS a cerut si masuri pentru ca tarile in dezvoltare sa beneficieze mai mult de vaccinurile ARN mesager, care s-au dovedit in mod special eficiente in combaterea COVID-19.

 

Etichete: pandemie covid-19, cazuri usoare, sfarsit pandemie, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: