OMS intentioneaza sa actualizeze recomandarile privind tratamentul pentru Covid-19

18/06/2020

OMS intentioneaza sa actualizeze recomandarile privind tratamentul pentru Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-intentioneaza-sa-actualizeze-recomandarile-privind-tratamentul-pentru-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca isi va actualiza liniile directoare privind tratamentul administrat persoanelor diagnosticate cu COVID-19 in concordanta cu rezultatele unui studiu clinic conform caruia un medicament accesibil si obisnuit poate ajuta la salvarea pacientilor in stare critica, informeaza Reuters.

Rezultatele studiului clinic, anuntate de cercetatori din Marea Britanie, au demonstrat ca dexametazona, utilizata inca din anii ’60 pentru diminuarea inflamatiei in afectiuni precum artrita, reduce cu circa o treime rata deceselor in randul pacientilor cel mai grav afectati de COVID-19, internati in spitale, scrie si Agerpres.

Unii medici s-au aratat insa precauti, invocand posibile reactii adverse si solicitand mai multe informatii.

Liniile directoare ale OMS pentru tratarea pacientilor infectati cu noul coronavirus se adreseaza profesionistilor din domeniul sanitar si cauta sa utilizeze cele mai recente date pentru a informa medicii cu privire la cea mai buna modalitate de abordare a tuturor etapelor bolii, de la depistare pana la externare.

Desi rezultatele studiului privind dexametazona sunt preliminare, cercetatorii din spatele acestuia au declarat ca sugereaza faptul ca medicamentul ar trebui sa devina modalitatea standard de ingrijire in cazul pacientilor cei mai afectati.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

In cazul pacientilor conectati la ventilatoare pulmonare, s-a demonstrat ca tratamentul reduce mortalitatea cu aproximativ o treime, iar pentru pacientii care necesita doar administrarea de oxigen, rata de mortalitate a fost redusa cu aproximativ o cincime, conform constatarilor preliminare ale studiului.

Beneficiile au fost observate doar la pacientii cu COVID-19 in stare grava, nu si la cei cu simptome mai usoare.

”Acesta este primul tratament despre care s-a demonstrat ca reduce mortalitatea la pacientii cu COVID-19 care necesita oxigen sau suport la ventilator”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit surselor citate.

OMS a transmis ca asteapta datele complete ale studiului in zilele urmatoare.

Etichete: tratament covid-19, tratament dexametazona, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi