OMS face apel la ingrijirea sanatatii mintale | Depresia si anxietatea au crescut ingrijorator

17/06/2022
OMS face apel la ingrijirea sanatatii mintale | Depresia si anxietatea au crescut ingrijorator

OMS face apel la ingrijirea sanatatii mintale | Depresia si anxietatea au crescut ingrijorator

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-face-apel-la-ingrijirea-sanatatii-mintale-depresia-si-anxietatea-au-crescut-ingrijorator/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat un apel vizavi de ingrijirea sanatatii mintale, mentionand o crestere brusca a problemelor de sanatate mintala la nivel global de la debutul pandemiei, informeaza DPA.

Depresia si anxietatea au crescut cu 25% doar in primul an al pandemiei de coronavirus, a precizat OMS cu prilejul lansarii celei mai ample evaluari realizate de agentie referitoare la sanatatea mintala la nivel global de la inceputul secolului, relateaza si Agerpres.

Aproape un miliard de persoane, adica una din opt persoane la nivel mondial, se confruntau cu probleme de sanatate mintala in 2019, inainte de inceperea pandemiei, iar persoanele cu afectiuni severe din domeniul sanatatii mintale mor cu 10 pana la 20 de ani mai devreme decat populatia generala, avertizeaza raportul.

”Viata fiecaruia dintre noi afecteaza pe cineva cu o problema de sanatate mintala. O buna sanatate mintala inseamna o buna sanatate fizica, iar acest nou raport pledeaza cu tarie pentru schimbare. Investitia in sanatate mintala este o investitie intr-o viata si un viitor mai bun pentru toti”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit surselor citate.

Principalele cauze ale depresiei sunt abuzul sexual petrecut in copilarie si bullying-ul, se precizeaza in raportul care face apel la actiuni pentru abordarea ambelor probleme cu sprijinul serviciilor sociale, sustinere oferita familiilor care intampina dificultati, precum si implementarea unor programe de educare sociala si emotionala in scoli.

Inegalitatile sociale si economice, razboiul, criza climatica si amenintari sanitare precum pandemia sunt mentionate ca factori de risc pentru afectiunile mintale.

Etichete: sanatatea mintala, depresia, anxietatea, depresia post pandemie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: