OMS extinde accesul la tehnologia ARN pentru productia vaccinurilor anti-Covid

24/02/2022

OMS extinde accesul la tehnologia ARN pentru productia vaccinurilor anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-extinde-accesul-la-tehnologia-arn-pentru-productia-vaccinurilor-anti-covid/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a extins accesul la tehnologia bazata pe ARN mesager in alte cinci tari, respectiv Serbia, Vietnam Bangladesh, Indonezia si Pakistan, in scopul de a mari numarul centrelor de productie de vaccinuri anti-Covid, relateaza AFP.

Candidatura acestor tari “a fost revizuita de un grup de experti si ele au demonstrat ca au capacitatea de a absorbi tehnologia si vor trece relativ rapid la faza de productie”, subliniaza OMS intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Noile tari partenere vor beneficia de transfer de tehnologie de la centrul infiintat de OMS in Africa de Sud.

Potrivit surselor citate, saptamana trecuta, organizatia ONU a desemnat deja sase tari africane pentru beneficia de tehnologia necesara producerii de vaccinuri pe baza de ARN mesager.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat intr-o prezentare modul in care dezvoltarea rapida a vaccinurilor anti-COVID a facut posibila combaterea mai eficienta a pandemiei de COVID-19.

El a reamintit, insa, ca nu toata lumea a beneficiat de vaccinuri la fel. Potrivt acestuia, daca tarile bogate recomanda trei doze de vaccin, tarile sarace au acces dificil la vaccinuri, inclusiv pentru imunizarea cadrelor medicale.

“Inegalitatea a fost mult legata de faptul ca, la nivel global, productia de vaccinuri este concentrata in principal in mainile catorva tari bogate”, a precizat seful OMS:
De altfel, in opinia sa, una dintre cele mai evidente lectii care trebuie invatate din pandemia de COVID-19 este ca productia locala de vaccinuri trebuie crescuta, in special in tarile cu venituri mici si medii.

Etichete: tehnologie ARN mesager, productie vaccinuri anti-covid, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: