OMS este de acord sa analizeze recomandarile expertilor pentru o reforma ambitioasa a agentiei

31/05/2021

OMS este de acord sa analizeze recomandarile expertilor pentru o reforma ambitioasa a agentiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-este-de-acord-sa-analizeze-recomandarile-expertilor-pentru-o-reforma-ambitioasa-a-agentiei/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat acordul pentru a analiza recomandarile formulate de experti independenti in vederea unor reforme ambitioase in scopul consolidarii agentiei. Statele membre vor fi cele care vor avea ultimul cuvant in aceasta privinta, relateaza Reuters.

Ministri ai Sanatatii din cele 194 de state membre se vor intalni pentru a decide daca vor lansa negocieri asupra unui tratat international care are drept obiectiv intensificarea preventiei in fata oricarei viitoare pandemii, scrie si Agerpres.

”Recomandarile sunt binevenite in cadrul rezolutiilor si totodata decizia de a duce demersurile mai departe catre un acord international sau conventie-cadru pe tema pregatirii si raspunsului la pandemii”, a declarat Mike Ryan, director pentru situatii de urgenta in cadrul OMS, cu prilejul adunarii ministeriale anuale a organizatiei, potrivit surselor citate.

Intr-un raport publicat de curand, un grup de experti internationali denunta un solicita urgent reforme ample ale sistemelor de alerta si prevenire.

Grupul de experti recomanda guvernelor si comunitatii internationale sa adopte fara intarziere un ansamblu de reforme vizand transformarea sistemului mondial de pregatire, alerta si raspuns in fata pandemiilor.

Etichete: oms, reforma oms, sistem alerta si prevenire pandemii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin