OMS critica ritmul lent cu care se desfasoara vaccinarea impotriva COVID-19 in Europa

01/04/2021

OMS critica ritmul lent cu care se desfasoara vaccinarea impotriva COVID-19 in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-critica-ritmul-lent-cu-care-se-desfasoara-vaccinarea-impotriva-covid-19-in-europa/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a criticat ritmul lent inacceptabil cu care se desfasoara vaccinarea impotriva COVID-19 in Europa, informeaza AFP si Agerpres.

“Ritmul lent de vaccinare prelungeste pandemia”, a deplans filiala europeana a OMS, subliniind ca numarul de noi cazuri din Europa a crescut puternic in ultimele cinci saptamani.

“Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a iesi din pandemie. Ele nu doar ca functioneaza, ci sunt si foarte eficiente pentru a limita imbolnavirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabila”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

“Ca sa fiu inteles: trebuie sa acceleram procesul (de vaccinare), intarind productia, reducand obstacolele in administrarea de vaccinuri si utilizand chiar si ultima doza pe care o avem in stoc. In prezent, situatia regionala este cea mai ingrijoratoare din ce am putut observa dupa mai multe luni”, a mai atentionat responsabilul OMS citat intr-un comunicat de presa.

In zona Europa a OMS, care include in jur de 50 de tari, printre care Rusia si mai multe tari din Asia Centrala, numarul de noi decese cauzate de COVID-19 a depasit 24.000 saptamana trecuta si se apropie “rapid” de pragul de un milion de decese, potrivit organizatiei.

Etichete: vaccinare anti-covid, valul 3 pandemie, oms europa

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial