OMS: Cel putin 115.000 de angajati din domeniul sanatatii au murit din cauza maladiei Covid-19

26/05/2021
OMS: Cel putin 115.000 de angajati din domeniul sanatatii au murit din cauza maladiei Covid-19

OMS: Cel putin 115.000 de angajati din domeniul sanatatii au murit din cauza maladiei Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-cel-putin-115-000-de-angajati-din-domeniul-sanatatii-au-murit-din-cauza-maladiei-covid-19/

Cel putin 115.000 de angajati din domeniul sanatatii au murit din cauza maladiei COVID-19, spun reprezentantii OMS. Organizatia a mai deplans si faptul ca majoritatea dozelor de vaccin disponibile pe piata au fost acaparate de un grup mic de tari, informeaza AFP si Agerpres.

“Desi rapoartele sunt rare, estimam ca cel putin 115.000 de angajati din sanatate si din centre de ingrijire au platit cu pretul suprem in timp ce lucrau pentru ceilalti oameni”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Potrivit surselor citate, el a denuntat inca o data negalitatea scandaloasa in ceea ce priveste accesul la vaccinuri pe plan mondial, fapt care “perpetueaza pandemia”.

El a explicat ca peste 75% din toate dozele de vaccinuri din lume au fost administrate in doar 10 tari.

“Nu exista o maniera diplomatica in a spune acest lucru: un mic grup de tari care fabrica si cumpara majoritatea vaccinurilor (…) controleaza soarta restului lumii. Numarul dozelor administrate in lume pana in prezent ar fi fost suficient pentru a ii inocula pe toti angajatii din sanatate si pe persoanele varstnice, daca ele ar fi fost distribuite echitabil “, a adaugat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citata de AFP si Agerpres.

De altfel, el a reiterat indemnul asupra comunitatii internationale de a actiona pentru a inversa aceasta tendinta.

Etichete: decese angajati din domeniul sanatatii, maladia covid-19, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: