OMS avertizeaza Europa sa ia masuri anti-Covid acum, pentru a evita unele mai stricte mai tarziu

19/07/2022
OMS avertizeaza Europa sa ia masuri anti-Covid acum, pentru a evita unele mai stricte mai tarziu

OMS avertizeaza Europa sa ia masuri anti-Covid acum, pentru a evita unele mai stricte mai tarziu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-avertizeaza-europa-sa-ia-masuri-anti-covid-acum-pentru-a-evita-unele-mai-stricte-mai-tarziu/

In timp ce subvariantele Omicron ale coronavirusului provoaca un nou val de infectari in Europa, tarile trebuie sa intensifice vaccinarea si sa reinstituie masuri precum purtarea mastii in transportul public si in spatiile inchise, a avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a indemnat statele de pe continent sa actioneze acum pentru a preveni saturarea sistemelor sanitare, in conditiile in care subvarianta Omicron BA.5 se raspandeste intens, scrie si Agerpres.

”Avem o crestere a numarului cazurilor (…), intr-o societate care functioneaza aproape la fel ca inainte” de pandemie, a remarcat responsabilul OMS, care a insistat ca este nevoie de purtarea mastii, de aerisirea spatiilor inchise si de administrarea celei de-a doua doze de vaccin booster, inainte ca serurile specifice noilor variante sa fie disponibile in toamna.

Aceste masuri de stabilizare trebuie implementate pentru a evita alte masuri mai stricte, a mai subliniat Hans Kluge.

”Nu cred ca societatea este pregatita pentru lockdown-uri impuse”, dupa cele care au existat de cand a inceput pandemia, a mai constatat el, potrivit surselor citate.

”Odata cu cresterea numarului cazurilor vedem si o crestere a spitalizarilor, care nu vor face decat sa creasca si mai mult in lunile de toamna si iarna, dupa ce scolile se vor redeschide, oamenii vor reveni din vacante si odata cu venirea iernii interactiunea sociala se va muta in spatii inchise”, anticipeaza Hans Kluge, insistand din nou asupra reintroducerii mastii in transportul public si in spatiile inchise si administrarii celei de-a doua doze de vaccin booster, dupa cum relateza si EFE.

Numarul cazurilor de Covid-19 a crescut foarte mult in ultimele saptamani. Si in Romania, potrivit autoritatilor sanitare, peste 25.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost inregistrate, in ultima saptamana, dintre care 4,4% cu varianta Omicron BA.5, mai transmisibila.

Etichete: pandemie covid-19 europa, masuri anti-covid, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: