OMS a decis ca pandemia de Covid-19 ramane o urgenta sanitara la nivel global

20/10/2022
OMS a decis ca pandemia de Covid-19 ramane o urgenta sanitara la nivel global

OMS a decis ca pandemia de Covid-19 ramane o urgenta sanitara la nivel global

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-a-decis-ca-pandemia-de-covid-19-ramane-o-urgenta-sanitara-la-nivel-global/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decis ca pandemia de Covid-19 ramane o urgenta la nivel global, la aproape trei ani de la declarare acesteia, informeaza Reuters.

Comitetul de urgenta al OMS a declarat pentru prima data epidemia de COVID-19 drept urgenta de sanatate publica de interes international la data de 30 ianuarie 2020.

O astfel de masura poate contribui la accelerarea cercetarii, a finantarii si a masurilor de sanatate publica la nivel international pentru a limita raspandirea unei boli, relateaza si Agerpres.

Agentia ONU a indicat in ultimele luni ca, desi numarul cazurilor de infectare in anumite parti ale lumii este in scadere, statele trebuie in continuare sa isi mentina vigilenta si sa faca eforturi pentru vaccinarea persoanelor celor mai vulnerabile.

Desi perceptia publica este aceea ca pandemia s-a incheiat in unele parti ale lumii, ea ramane un eveniment de sanatate publica care continua sa afecteze negativ si intens sanatatea populatiei lumii“, a declarat comitetul OMS, potrivit surselor citate.

Acesta a remarcat ca in pofida faptului ca numarul deceselor saptamanale este la cel mai scazut nivel inregistrat de la inceputul pandemiei acesta ramane in continuare ridicat comparativ cu alte virusuri.

Etichete: pandemia covid-19, urgenta sanitara globala, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: