OMS a anuntat ca nu sustine obligativitatea vaccinarii

13/08/2021

OMS a anuntat ca nu sustine obligativitatea vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-a-anuntat-ca-nu-sustine-obligativitatea-vaccinarii/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu sustine obligativitatea vaccinarii impotriva COVID-19 in nicio tara, desi apara importanta imunizarii, au precizat reprezentantii agentiei, potrivit EFE.

”In general, OMS este impotriva oricarui tip de vaccinare obligatorie”, a declarat purtatoarea de cuvant a OMS, Fadela Chaib, intr-o conferinta de presa, citata si de Agerpres.

Ea a adaugat totusi ca “este necesar sa explicam populatiei generale cum functioneaza vaccinurile si cat de importante sunt”, a spus ea, adaugand ca vaccinurile sunt doar “unul dintre instrumentele pe care le avem la dispozitie” pentru a combate pandemia de COVID-19.

Expertii OMS au precizat, in repetate randuri, ca vaccinurile nu sunt suficiente in lupta impotriva coronavirusului si ca acestea trebuie combinate cu masurile sanitare care au fost deja larg raspandite anul trecut pentru a limita contagierile.

Acestea variaza de la utilizarea mastilor pana la spalarea frecventa a mainilor, aerisirea locuintelor, distantarea fizica si evitarea locurilor aglomerate.

Etichete: vaccinare obligatorie, obligativitatea vaccinarii, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: