OMS: 348 de cazuri de hepatita necunoscuta | Ipoteza unui adenovirus, favorizata

11/05/2022
OMS: 348 de cazuri de hepatita necunoscuta | Ipoteza unui adenovirus, favorizata

OMS: 348 de cazuri de hepatita necunoscuta | Ipoteza unui adenovirus, favorizata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-348-de-cazuri-de-hepatita-necunoscuta-ipoteza-unui-adenovirus-favorizata/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a identificat 348 de cazuri suspecte de hepatita de origine necunoscuta la copii si a favorizat ipoteza unui adenovirus pentru a explica aceasta boala misterioasa, relateaza AFP.

Potrivit OMS, aceste cazuri de hepatita de origine necunoscuta au fost detectate in 20 de tari. Alte 70 de cazuri suspecte, identificate in 13 tari, asteapta sa fie confirmate prin teste, scrie si Agerpres.

“Au fost facute progrese importante in ceea ce priveste investigatiile complementare si perfectionarea ipotezelor de lucru”, a declarat Philippa Easterbrook, din cadrul Programului mondial al OMS privind hepatita, potrivit surselor citate.

Marea Britanie a coordonat un set de studii care analizeaza genele copiilor afectati, raspunsul lor imunitar, virusi si alte studii epidemiologice.

Testele efectuate saptamana trecuta au confirmat ca aproximativ 70% dintre cazuri au fost pozitive pentru adenovirus, subtipul 41 – asociat in mod normal cu gastroenterita – fiind cel mai frecvent, a adaugat ea.

De altfel, dupa primele 169 de cazuri, OMS a anuntat ca virusurile obisnuite care provoaca hepatita virala acuta – virusurile hepatitei A, B, C, D si E – nu au fost detectate in niciunul dintre aceste cazuri.

 

Etichete: hepatita necunoscuta, hepatita la copii, adenovirus, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: