Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

05/03/2021

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oficiul-european-de-lupta-antifrauda-tentative-de-frauda-privind-vaccinurile-in-valoare-de-14-miliarde-de-euro/

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), organism al Uniunii Europene, a informat ca 12 state membre au avertizat institutia ca au primit oferte false din partea unor intermediari pentru a cumpara pana la un miliard de doze de vaccinuri, in valoare de 14 miliarde de euro. Din fericire, pana acum, niciuna dintre aceste fraude nu s-a materializat, transmite EFE.

”Obiectivul escrocilor este de a convinge autoritatile publice sa faca plati importante pentru a-si asigura achizitia, iar dupa aceea sa dispara cu banii”, a relatat OLAF, dupa cum relateaza si Agerpres.

OLAF a mai anuntat ca situatii similare s-au inregistrat si anul trecut, la inceputul pandemiei de coronavirus, cu materiale de protectie sau masti,

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Escrocii ofera statelor din Uniunea Europena cantitati mari de vaccinuri despre care sustin ca ar proveni de la laboratoare deja agreate de Agentia Europeana a Medicamentului, respectiv Pfizer-BioNTech, Moderna si AstraZeneca.

In general, aceste companii isi au sediul in tari din afara Uniunii Europene, pentru ca trasabilitatea lor sa fie mai greu de realizat, a mai semnalat OLAF potrivit surselor citate.

Etichete: frauda vaccinuri, vaccinuri anti-covid, OLAF

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: