OCDE recomanda ca sistemele de sanatate sa isi accelereze procedurile

16/01/2017

OCDE recomanda ca sistemele de sanatate sa isi accelereze procedurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ocde-recomanda-ca-sistemele-de-sanatate-sa-isi-accelereze-procedurile/

medicina-de-urgentaOrganizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) recomanda, intr-un raport publicat luni, ca sistemele nationale de sanatate sa isi accelereze procedurile, sa finanteze indeosebi cercetarea si sa evalueze mai bine inovatiile, asta in fata provocarilor generate de noile tehnologii.

Dezvoltarea medicinii personalizate, a nanotehnologiei, a aplicatiilor pentru telefoanele mobile dedicate sanatatii sau a analizei datelor privind sanatatea reprezinta “oportunitati uriase”, insa obliga toti actorii sa se adapteze, subliniaza OCDE in raport.

De asemenea, organismul international a lansat si o serie de recomandari pentru “a asigura accesul” la cat mai multe inovatii care ofera o reala valoare adaugata, asigurand in acelasi timp siguranta pacientilor si “utilizarea eficienta a resurselor”, relateaza Agerpres.

Cele 35 de state membre ale organizatiei — in principal state dezvoltate — sunt incurajate sa coopereze mai mult pentru a identifica viitoarele tehnologii inovatoare sau reprezentand o provocare financiara.

Acestea ar trebui sa isi “coordoneze mai bine eforturile pentru a identifica lacunele” in domeniul cercetarii si dezvoltarii biomedicale si sa conceapa stimulente eficiente pentru a incuraja cercetarea acolo unde este cea mai mare nevoie (in crearea de noi antibiotice si de tratamente pentru maladia Alzheimer), mai precizeaza sursa mentionata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu