OCDE recomanda ca sistemele de sanatate sa isi accelereze procedurile

16/01/2017

OCDE recomanda ca sistemele de sanatate sa isi accelereze procedurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ocde-recomanda-ca-sistemele-de-sanatate-sa-isi-accelereze-procedurile/

medicina-de-urgentaOrganizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) recomanda, intr-un raport publicat luni, ca sistemele nationale de sanatate sa isi accelereze procedurile, sa finanteze indeosebi cercetarea si sa evalueze mai bine inovatiile, asta in fata provocarilor generate de noile tehnologii.

Dezvoltarea medicinii personalizate, a nanotehnologiei, a aplicatiilor pentru telefoanele mobile dedicate sanatatii sau a analizei datelor privind sanatatea reprezinta “oportunitati uriase”, insa obliga toti actorii sa se adapteze, subliniaza OCDE in raport.

De asemenea, organismul international a lansat si o serie de recomandari pentru “a asigura accesul” la cat mai multe inovatii care ofera o reala valoare adaugata, asigurand in acelasi timp siguranta pacientilor si “utilizarea eficienta a resurselor”, relateaza Agerpres.

Cele 35 de state membre ale organizatiei — in principal state dezvoltate — sunt incurajate sa coopereze mai mult pentru a identifica viitoarele tehnologii inovatoare sau reprezentand o provocare financiara.

Acestea ar trebui sa isi “coordoneze mai bine eforturile pentru a identifica lacunele” in domeniul cercetarii si dezvoltarii biomedicale si sa conceapa stimulente eficiente pentru a incuraja cercetarea acolo unde este cea mai mare nevoie (in crearea de noi antibiotice si de tratamente pentru maladia Alzheimer), mai precizeaza sursa mentionata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi