OCDE recomanda ca sistemele de sanatate sa isi accelereze procedurile

16/01/2017

OCDE recomanda ca sistemele de sanatate sa isi accelereze procedurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ocde-recomanda-ca-sistemele-de-sanatate-sa-isi-accelereze-procedurile/

medicina-de-urgentaOrganizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) recomanda, intr-un raport publicat luni, ca sistemele nationale de sanatate sa isi accelereze procedurile, sa finanteze indeosebi cercetarea si sa evalueze mai bine inovatiile, asta in fata provocarilor generate de noile tehnologii.

Dezvoltarea medicinii personalizate, a nanotehnologiei, a aplicatiilor pentru telefoanele mobile dedicate sanatatii sau a analizei datelor privind sanatatea reprezinta “oportunitati uriase”, insa obliga toti actorii sa se adapteze, subliniaza OCDE in raport.

De asemenea, organismul international a lansat si o serie de recomandari pentru “a asigura accesul” la cat mai multe inovatii care ofera o reala valoare adaugata, asigurand in acelasi timp siguranta pacientilor si “utilizarea eficienta a resurselor”, relateaza Agerpres.

Cele 35 de state membre ale organizatiei — in principal state dezvoltate — sunt incurajate sa coopereze mai mult pentru a identifica viitoarele tehnologii inovatoare sau reprezentand o provocare financiara.

Acestea ar trebui sa isi “coordoneze mai bine eforturile pentru a identifica lacunele” in domeniul cercetarii si dezvoltarii biomedicale si sa conceapa stimulente eficiente pentru a incuraja cercetarea acolo unde este cea mai mare nevoie (in crearea de noi antibiotice si de tratamente pentru maladia Alzheimer), mai precizeaza sursa mentionata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani