Manager spital: Obligarea cadrelor medicale la vaccinare sau testare va genera probleme

22/07/2021

Manager spital: Obligarea cadrelor medicale la vaccinare sau testare va genera probleme

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/obligarea-cadrelor-medicale-la-vaccinare-sau-testare/

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Sfantu Gheorghe, Andras Nagy Robert, considera ca obligarea cadrelor medicale sa se vaccineze anti-COVID-19 sau sa se testeze periodic pe bani proprii ar putea genera probleme in sistemul sanitar.

El a afirmat ca ca daca o parte dintre angajati vor refuza sa faca acest lucru si nu vor mai veni la munca, atunci spitalele nu vor mai putea face fata.

“Tarile europene vecine, marile puteri deja au ridicat aceasta problema – obligativitatea vaccinarii cadrelor medicale. Este un subiect sensibil, delicat. Pe de o parte, discutam ca nu este obligatorie vaccinarea, pe de alta parte discutam ca daca esti medic, esti asistenta, daca lucrezi in sistemul sanitar – ma intreb, instalatorul va fi obligata la vaccinare? o intrebare retorica, daca imi permiteti in sens de gluma, va trebui sa fii obligat sau numai cei care au contact cu pacientii? (…) In ce priveste obligativitatea vaccinarii, respectiv, daca nu te-ai vaccinat trebuie sa platesti testul, in momentul de fata sunt doar niste declaratii de presa in tara noastra, dar sensibilitatea subiectului este la fel de mare, pentru ca (…) intr-un spital cum este al nostru, cu 145 de angajati (…) daca 50 de persoane o sa spuna ca ‘de maine eu nu o sa vin’, atunci suntem intr-o problema. Daca intr-o clinica cu 2.000 de angajati, 200 o sa spuna ca ‘eu de maine nu mai vin, sefu, gata, si nu ma testez’, iarasi e o problema (…) Si fortarea aceasta eu nu o vad bine (…) Sa testezi pe cheltuiala ta – si acest lucru este sensibil, iar recomandarile INS-ului sunt sa te testezi la o saptamana. Nu prea e in regula, in conditiile in care am dat liber la vacante in strainatate, in conditiile in care am dat liber la restaurante, atunci de ce personalul medical trebuie sa fie supus unor astfel de tratamente?! Nu vad ca e corect”, a declarat Andras Nagy Robert, citat de Agerpres.

De altfel, el a mai adaugat ca spitalul pe care il conduce se confrunta si in prezent cu un deficit de cadre medicale si au fost situatii in care institutia a publicat chiar si de cinci ori un anunt de recrutare pana a reusit sa angajeze un specialist pe postul scos la concurs.

Etichete: obligare cadre medicale vaccinare, testare periodica anti-covid cadre medicale,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: