Oamenii de stiinta sunt aproape de producerea unui vaccin oral impotriva hepatitei B

07/05/2019
Oamenii de stiinta sunt aproape de producerea unui vaccin oral impotriva hepatitei B

Oamenii de stiinta sunt aproape de producerea unui vaccin oral impotriva hepatitei B

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oamenii-de-stiinta-sunt-aproape-de-producerea-unui-vaccin-oral-impotriva-hepatitei-b/

Cercetatorii danezi impreuna cu oamenii de stiinta brazilieni sunt foarte aproape de crearea unui vaccin oral impotriva hepatita B.

“Am folosit o tehnologie utilizata in fizica solidelor pentru a explora modul in care se comporta vaccinul intr-un anumit tip de incapsulare, ceea ce a dat nastere unor informatii care altfel nu ar fi putut fi atinse. Folosind cunostintele din toate disciplinele au aparut posibilitati complet noi”, a declarat Heloisa Bordallo, profesor asociat la Institutul Niels Bohr, citata de sciencedaily.com.

Acest vaccin impotriva hepatitei B ar putea fi foarte benefic mai ales pentru tarile aflate in curs de dezvoltare, spune un alt co-autor al cercetarii.

Continut educational:

“Indepartarea acelor este un avantaj si elimina orice nevoie de sterilizare a acelor si a posibilelor efecte secundare cum ar fi umflarea si infectia si, spre deosebire de vaccinul utilizat astazi, acest tip de vaccin nu trebuie sa fie refrigerat. Costurile vor fi reduse si administrarea vaccinului va fi usurata”, a precizat si cercetatorul Martin K. Rasmussen, conform sursei citate.

De asemenea, oamenii de stiinta brazilieni au in plan si dezvoltarea unui vaccin oral 6-in-1 impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, a poliomielitei, impotriva Haemophilus influenzae si a hepatitei B.

Etichete: vaccin impotriva hepatitei B, vaccin studiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: