Oamenii de stiinta din Japonia confirma dezvoltarea unui anticorp impotriva SARS-CoV-2

11/05/2020
Oamenii de stiinta din Japonia confirma dezvoltarea unui anticorp impotriva SARS-CoV-2

Oamenii de stiinta din Japonia confirma dezvoltarea unui anticorp impotriva SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oamenii-de-stiinta-din-japonia-confirma-dezvoltarea-unui-anticorp-impotriva-sars-cov-2/

Un grup de oameni de stiinta din Japonia a confirmat dezvoltarea unui anticorp care poate suprima infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, relataeza EFE.

“Avem sperante ca rezultatele acestei cercetari vor duce la dezvoltarea unor agenti terapeutici si la diagnosticarea infectiilor cu noul coronavirus”, se arata in introducerea studiului, citat si de Agerpres.

In cadrul cercetarii a fost dezvoltat un anticorp sintetic (artificial), cunoscut sub numele de VHH, ce poate actiona impotriva SARS-CoV-2, virusul care provoaca boala COVID-19.

“S-a confirmat ca infectarea cu noul coronavirus in celule a fost suprimata cand a fost adaugat acest anticorp. Anticorpul VHH, nu numai ca s-a legat de noul coronavirus, ci a avut si capacitatea de a suprima infectiile “, se arata in concluziile studiului.

Grupul de cercetatori care a realizat acest studiu lucreaza la Universitatea Kitasato, in colaborare cu compania Kao si cu firma Epsilon Molecular Engineering.

Universitatea din Kitasato din Tokyo este una dintre cele mai prestigioase in domeniul cercetarii din Japonia si numara oameni de stiinta de renume, precum Satoshi Omura, laureat cu premiul Nobel pentru Medicina pe anul 2015.

Potrivit surselor citate, si compania Kao are in spate 130 de ani de cercetare in domeniul sanatatii si al cosmeticii.

Etichete: studiu covid-19, tratament covid-19, vaccin coronavirus, anticorpi SARS-CoV-2

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: