Oamenii care traiesc aproape de drumurile aglomerate au un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar

31/12/2019

Oamenii care traiesc aproape de drumurile aglomerate au un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oamenii-care-traiesc-aproape-de-drumurile-aglomerate-au-un-risc-mai-mare-de-a-dezvolta-cancer-pulmonar/

Persoanele care traiesc la o distanta de pana in 50 de metri de drumurile cu trafic intens sunt expuse la cresterea riscului de cancer pulmonar, potrivit unui raport citat de Press Association.

Studiul, efectuat de cercetatori de la King’s College London si lansat de o coalitie alcatuita din cincisprezece organizatii nonguvernamentale care activeaza in domeniile sanatatii si a mediului, demonstreaza ca proximitatea fata de drumurile aglomerate creste riscul de cancer pulmonar si poate sa afecteze dezvoltarea plamanilor copiilor cu pana la 14%, relateaza si Agerpres.

Studiul a fost realizat in 13 orase diferite din Marea Britanie si Polonia si sugereaza ca poluarea atmosferica poate contribui la o crestere a riscului de boli de inima, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca si bronsita.

Continut educational:

Raportul a analizat treisprezece probleme de sanatate diferite prezente la persoanele care locuiesc in zone cu poluare atmosferica ridicata si le-a comparat cu restul populatiei, concentrandu-se nu doar asupra internarilor in spitale si a deceselor, ci si asupra simptomelor, precum infectiile respiratorii.

S-a constatat si ca poluarea atmosferica a stopat dezvoltarea plamanilor la copii cu aproximativ 14% in Oxford, 13% in Londra, 8% in Birmingham, 5% in Liverpool, 3% in Nottingham si 4% in Southampton.

”Poluarea aerului ne face pe noi, si mai ales pe copiii nostri, bolnavi din leagan pana in mormant, dar deseori este invizibila. Aceasta cercetare impresionanta face ca aceasta criza de sanatate publica – care afecteaza toti oamenii din Marea Britanie – sa fie vizibila si demonstreaza urgenta cu care toate partidele politice trebuie sa acorde prioritate curatarii aerului nostru”, a declarat doctor Rob Hughes din cadrul Clean Air Fund, conform surselor citate.

Etichete: efecte poluare, imbolnavire poluare, cancer poluare, cancer pulmonar

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech