Cercetatorii au descoperit o posibila cauza pentru declansarea bolii Alzheimer

01/09/2021
Cercetatorii au descoperit o posibila cauza pentru declansarea bolii Alzheimer

Cercetatorii au descoperit o posibila cauza pentru declansarea bolii Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-posibila-cauza-pentru-declansarea-bolii-alzheimer/

O echipa cercetatori de la Universitatea Ben-Gurion (BGU) din Israel a concluzionat ca placile amiloide ar putea provoca boala Alzheimer prin accelerarea degradarii neurotransmitatorilor, relateaza agentia israeliana TPS.

Concluzia vine in urma primului studiu care a demonstrat ca fibrilele de amiloid, formate din proteinele beta-amiloide, catalizeaza degradarea neurotransmitatorilor, noteaza si Agerpres.

In timp ce placile amiloide reprezinta semnul distinctiv al Alzheimer si al altor afectiuni neurodegenerative, nu este deocamdata clar daca si cum astfel de placi contribuie la progresia bolii si la implicatiile sale patologice.

Acest studiu ofera o explicatie alternativa pentru modul in care placile ”otravesc” creierul prin degradarea unor neurotransmitatori importanti, cum ar fi dopamina si adrenalina.

De asemenea, s-a mai constatat o activitate catalitica remarcabila care a fost cauzata in mod direct de fibrilele beta-amiloide.

Degradarea neurotransmitatorilor a fost observata in creierul pacientilor cu boala Alzheimer, ceea ce sugereaza ca fenomenul catalitic asociat fibrilelor descoperit de Jelinek si de colegii sai ar putea fi intr-adevar semnificativ din punct de vedere fiziologic.

Etichete: boala alzheimer, cauze alzheimer,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: