O noua varianta a virusului SARS-CoV-2 a fost detectata in Franta

16/03/2021
O noua varianta a virusului SARS-CoV-2 a fost detectata in Franta

O noua varianta a virusului SARS-CoV-2 a fost detectata in Franta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-varianta-a-virusului-sars-cov-2-a-fost-detectata-in-franta/

Franta studiaza o noua varianta a virusului SARS-CoV-2 detectata in Bretania, analizand gradul sau de transmitere si daca aceasta provoaca efecte mai grave ale bolii COVID-19, relateaza EFE si Agerpres.

Noua tulpina, care a fost secventiata, a aparut intr-un focar izbucnit intr-un spital din Lannion (nord-vestul tarii), unde au fost detectate 79 de cazuri de COVID-19, dintre care opt cu noua varianta, se precizeaza intr-un comunicat.

Autoritatile au decis sa plaseze focarul supraveghere dupa ce mai multi pacienti cu simptome de COVID-19 au avut rezultate negative la testele PCR efectuate.

Potrivit surselor citate, analizele realizate asupra noii variante “nu indica o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioara” fata de tulpina originala, insa vor fi efectuate “investigatii mai profunde” pentru a o cunoaste mai bine, se arata in comunicat.

In prezent, specialistii incearca sa se determine daca vaccinurile actuale sunt eficiente impotriva acestei noi tulpini.

Toate centrele de testare din Franta au fost informate pentru ca laboratoarele de analiza sa aiba in vedere aceasta noua varianta de SARS-CoV-2.

Etichete: mutatie coronavirus, tulpina noua sars-cov-2, versiune covid franta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: