O noua forma a Ordinului care reglementeaza garzile medicilor

29/07/2016

O noua forma a Ordinului care reglementeaza garzile medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-forma-a-ordinului-care-reglementeaza-garzile-medicilor/

ordinanta-guvern-carduriMinistrul Vlad Voiculescu a anuntat ca  ministerul sanatatii va transmite sindicatelor din sistemul sanitar o noua forma a Ordinului de Ministru 870, care reglementeaza timpul de lucru si garzile.

“Intelegem ca nivelul remunerarii din sistemul sanitar are de recuperat. Intelegem nemultumirea medicilor si intelegem, de asemenea, sau trebuie sa intelegem ca am facut cativa pasi — un pas important a fost facut cu aceasta ordonanta (n.r. OUG 20), care reglementeaza cateva drepturi in plus pentru medici. Dincolo de asta, ce o sa facem noi la Ministerul Sanatatii — exista acest faimos Ordin de Ministru 870, care reglementeaza timpul de lucru si garzile, ne vom uita la acest ordin, am inceput deja, suntem in proces de revizuire a lui, am inceput, de fapt, de acum doua saptamani. Am avut o prima runda de feedback de la sindicate, incorporam acest feedback si luni vom avea o noua forma transmisa catre sindicate. Probabil, pana la sfarsitul saptamanii vom avea deja acest ordin pus in transparenta, va putea fi consultat de toata lumea si prevedem acolo cateva lucruri importante”, a precizat Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Tot el a mai spus ca ca unul dintre aceste lucruri este legat de intervalul care exista deja reglementat legal, de spor pentru garzi.

“Este reglementat la 25 pana la 75% pentru garzile in timpul saptamanii, respectiv, de 50 pana la 100% pentru garzile din weekend. In momentul acesta, peste jumatate din personalul medical este in jumatatea de jos a acestor intervale. Urmarim sa reglementam acest lucru intr-un mod adecvat, care sa tina cont de ocuparea medicilor in cadrul acelor garzi”, a mai precizat ministrul.

Mesajul important pe care ar vrea sa-l transmita este ca se bazeaza pe responsabilitatea tuturor “actorilor” din acest sistem.

“Am facut un prim pas pentru a elimina un abuz al statului, si anume obligarea medicilor de a efectua aceste garzi, speram ca acest lucru sa nu se intoarca impotriva noastra si rugam pe toata lumea sa aiba in vedere ca facem tot ce putem, am lucrat in ultimele zile si saptamani alaturi de Ministerul Muncii, avem suportul Guvernului pentru asta si as vrea sa asigur pe toata lumea ca facem tot ce se poate in limitarile actuale pentru a imbunatati lucrurile in sistemul sanitar”, a mai spus Ministrul Sanatatii, conform sursei citate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi