O noua aplicatie de telefon pentru calcularea factorilor de risc in atacul de cord

06/09/2013

O noua aplicatie de telefon pentru calcularea factorilor de risc in atacul de cord

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-aplicatie-de-telefon-pentru-calcularea-factorilor-de-risc-in-atacul-de-cord/

O noua aplicatie de telefon pentru calcularea factorilor de risc in atacul de cordO noua aplicatie pentru telefoane ar putea veni in sprijinul medicilor pentru a identifica pacientii care au un risc crescut in urmatorii trei ani de a muri de un atac de cord.

Calcularea severitatii bolii printr-o aplicatie de telefon

Aplicatia a fost realizata de catre Universitatile Edinburgh si Massachusetts (conform www.medicalnewstoday.com). Pentru realizarea aplicatiei, s-au folosit datele a peste 100.000 de pacienti care au suferit un atac de cord din 14 tari, inregistrati in ultimii 10 ani.

Aplicatia a folosit datele si a 3700 de pacienti din Scotia si Belgia, pe o perioada de 5 ani.

Datele utilizate in aplicatie au fost furnizate de Global Registry of Coronary Events (GRACE).

Identificarea pacientilor cu risc prin aplicatia de telefon

Datele pe care le vor obtine prin aceasta aplicatie ii va ajuta pe medici sa identifice pacientii care risca sa faca un alt atac de cord dupa primul atac.

Aplicatia ii va ajuta pe medici sa prescrie optim tratamentul pacientului cu risc avand in vedere un tratament anterior pe o perioada de risc de 6 luni.

Aplicatia ii va ajuta pe medici sa analizeze daca anumite tratamente pentru prevenirea atacului de cord au efecte adverse.

Ce informatii ale pacientului vor putea fi consultate prin aplicatie

Pentru a identifica daca pacientul are riscul de a face un atac de cord se vor calcula datele referitoare la presiunea arteriala, starea rinichilor, gradul de severitate al primului atac de cord, o istorie a afectiunilor de inima.

Calcularea risculului de a face un atac de cord prin aplicatie este accesibila la http://gracescore.org/WebSite/default.aspx?ReturnUrl=%2f.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: