Numarul de solicitari la Ambulanta Bucuresti s-a dublat in ultima luna

05/11/2020

Numarul de solicitari la Ambulanta Bucuresti s-a dublat in ultima luna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-de-solicitari-la-ambulanta-bucuresti-s-a-dublat-in-ultima-luna/

Numarul de solicitari la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a fost aproape dublu in ultima luna, fata de perioada anterioara.

“Am luat de referinta ultima saptamana de sfarsit de septembrie-inceput de octombrie si saptamana 28 octombrie – 3 noiembrie. Cresterea este semnificativa, s-a dublat aproape numarul de solicitari, adica vorbim de o crestere de 96,69% a numarului de solicitari, in aceasta ultima saptamana fata de sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. Cresterea este cu 3.860 de cazuri intr-o saptamana. Inseamna foarte mult. Inseamna un numar semnificativ de solicitari, de cazuri aflate in asteptare, inseamna cresterea timpilor de raspuns pentru acele consultatii cu testare la domiciliu. Acolo timpul se prelungeste peste 48 de ore, cresterea a aparut in momentul in care au inceput testarile pentru persoanele care prezentau semne si simptome, doreau consult si testare la domiciliu”, a declarat managerul instititiei medicul Alis Grasu, citata de Agerpres.

Potrivit medicului, in cele 9 luni de pandemie, 100 de persoane de la SABIF au fost infectate cu noul coronavirus.

“In cele 9 luni de pandemie vorbim de 100 de persoane care au fost pe rand infectate cu noul coronavirus din randul personalului de la Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Riscul de imbolnavire a crescut pentru ca a crescut numarul solicitarilor. Desi noi crestem masurile de protectie si crestem rigurozitatea modului in care se face dezinfectia si protectia personalului, oamenii se intorc acasa si cele mai multe cazuri le-am avut nu de la serviciu, ci de acasa, unde nu mai respecta toate regulile de protectie”, a mai precizat Alis Grasu conform sursei citate.

Totodata, ea a spus ca au fost scoase 141 de posturi in procedura de ocupare si s-au ocupat jumatate dintre acestea.

Etichete: ambulanta bucuresti, solicitari ambulanta bucuresti, cazuri coronavirus ambulanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: