Stiri medicale

Numarul de dosare aprobate de CNAS pentru tratament

Data ultimei actualizari: 31/07/2013

dosareIn atentia bolnavilor de hepatite cronice, de ciroze hepatice de etiologie virala si a pacientilor care au boala inflamatorie cronica intestinala, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) precizeaza ca in cazul tratamentului acestor afectiuni nu exista liste de asteptare.

Cate dosare au fost aprobate pentru tratament

14.029 de dosare au fost aprobate de catre Comisia de experti de la nivelul CNAS in semestrul I al anului in curs. Din aceste dosare, 5.580 de dosare sunt aprobate pentru initierea tratamentului. 8.449 de dosare au fost aprobate pentru continuarea tratamentului.

Cauzele pentru care dosarele nu au fost aprobate

Din numarul total de dosare depuse pentru aprobare, 2000 de dosare nu au fost aprobate din doua motive principale: dosarele erau incomplete sau nu corespundeau criteriilor de includere in tratament.

Medicii de familie trebuie sa informeze pacientii ca dosarele pentru aprobarea initierii sau continuarii tratamentului sunt analizate de catre o comisie de specialitate a CNAS. La inceputul fiecarei luni, comisia de specialitate a CNAS solicita caselor de asigurari dosarele in vederea analizei lor.

In ce conditii se aproba dosarele pentru tratament

Pacientii trebuie sa aiba in vedere ca dosarul pentru inceperea tratamentului sau pentru continuarea lui poate fi respins in cazul in care nu contine toate datele necesare sau nu corespunde criteriilor de includere in tratament.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.