Numarul afectiunilor neurologice inregistreaza cresteri ingrijoratoare la nivel mondial

Adriana Pavel 11/10/2018


Numarul afectiunilor neurologice inregistreaza cresteri ingrijoratoare la nivel mondial, statisticile aratand ca aceste tendinte alarmante sunt direct proportionale cu multiplicarea factorilor de risc generata in mare parte de fluctuatiile economice, gradul educational sau de catre schimbarile climatice tot mai agresive.

Aceasta este una dintre concluziile celei de a XIV-a editii a Congresului Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii si a celei de a XVI-a editii a Congresului Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology.

“Constant, la nivel mondial se inregistreaza cresteri ingrijoratoare in ceea ce priveste numarul afectiunilor neurologice, statisticile aratand ca aceste tendinte alarmante sunt direct proportionale cu multiplicarea factorilor de risc generata in mare parte de catre fluctuatiile economice, gradul educational al populatiei sau de catre schimbarile climatice tot mai agresive”, afirma reprezentantii Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii, intr-un comunicat de presa.

“Este remarcabil si imbucurator ca neurologia romaneasca, prin valorile sale, continua sa fie prezenta si apreciata in cadrul unor astfel de dezbateri de top la care participa anual personalitati ale cercetarii stiintifice medicale, profesori neurologi si neurochirurgi din intreaga lume, fapt ce demonstreaza inca o data ca intreaga cercetare stiintifica neurologica din Romania si aplicabilitatea acesteia in practica medicala sunt superpozabile celor din state cu un puternic grad de dezvoltare socio-economic”, afirma prof. dr. Dafin Muresanu, presedinte al SSNN si al Federatiei Europene a Societatilor de Neuroreabilitare, citat in comunicat.

Continut educational:

Potrivit sursei mentionate, anual, 17 milioane de cazuri noi de accident vascular cerebral (AVC) se inregistreaza la nivel mondial, alte 10 milioane de cazuri de traumatisme cranio-cerebrale apar in randul populatiei globului in fiecare an si tot la scara mondiala peste 300.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu boala Parkinson, inregistrandu-se o incidenta de 10 la 100.000, statisticile raportand un numar al acestor pacienti la aproximativ 6,5 milioane.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Peste 300.000 de lei imputati de CJAS furnizorilor de servicii medicale din Covasna

La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

Judetul Bistrita-Nasaud a primit peste 14.000 de doze gratuite de vaccin antigripal

Sectia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu se va inchide dupa ce singurul medic specialist se va pensiona

Accesati un chestionar despre nutritie, stil de viata sanatos si suplimentele alimentare si puteti castiga premii