Numarul afectiunilor neurologice inregistreaza cresteri ingrijoratoare la nivel mondial

11/10/2018

Numarul afectiunilor neurologice inregistreaza cresteri ingrijoratoare la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-afectiunilor-neurologice-inregistreaza-cresteri-ingrijoratoare-la-nivel-mondial/


Numarul afectiunilor neurologice inregistreaza cresteri ingrijoratoare la nivel mondial, statisticile aratand ca aceste tendinte alarmante sunt direct proportionale cu multiplicarea factorilor de risc generata in mare parte de fluctuatiile economice, gradul educational sau de catre schimbarile climatice tot mai agresive.

Aceasta este una dintre concluziile celei de a XIV-a editii a Congresului Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii si a celei de a XVI-a editii a Congresului Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology.

“Constant, la nivel mondial se inregistreaza cresteri ingrijoratoare in ceea ce priveste numarul afectiunilor neurologice, statisticile aratand ca aceste tendinte alarmante sunt direct proportionale cu multiplicarea factorilor de risc generata in mare parte de catre fluctuatiile economice, gradul educational al populatiei sau de catre schimbarile climatice tot mai agresive”, afirma reprezentantii Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii, intr-un comunicat de presa.

“Este remarcabil si imbucurator ca neurologia romaneasca, prin valorile sale, continua sa fie prezenta si apreciata in cadrul unor astfel de dezbateri de top la care participa anual personalitati ale cercetarii stiintifice medicale, profesori neurologi si neurochirurgi din intreaga lume, fapt ce demonstreaza inca o data ca intreaga cercetare stiintifica neurologica din Romania si aplicabilitatea acesteia in practica medicala sunt superpozabile celor din state cu un puternic grad de dezvoltare socio-economic”, afirma prof. dr. Dafin Muresanu, presedinte al SSNN si al Federatiei Europene a Societatilor de Neuroreabilitare, citat in comunicat.

Continut educational:

Potrivit sursei mentionate, anual, 17 milioane de cazuri noi de accident vascular cerebral (AVC) se inregistreaza la nivel mondial, alte 10 milioane de cazuri de traumatisme cranio-cerebrale apar in randul populatiei globului in fiecare an si tot la scara mondiala peste 300.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu boala Parkinson, inregistrandu-se o incidenta de 10 la 100.000, statisticile raportand un numar al acestor pacienti la aproximativ 6,5 milioane.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii