Nu se mai gasesc medicamente ieftine in farmaciile din Caras-Severin

18/09/2015

Nu se mai gasesc medicamente ieftine in farmaciile din Caras-Severin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nu-se-mai-gasesc-medicamente-ieftine-in-farmaciile-din-caras-severin/

broker-medicamenteDe pe rafturile farmaciilor din Caras-Severin lipsesc mai multe medicamente ieftine, necesare in tratamentul diabetul sau a bolilor oncologice.

“Saptamana trecuta, mai multi colegi medici au sesizat lipsa unui medicament esential in diabet. Am luat legatura cu farmaciile, care au luat legatura cu presedintele Colegiului breslei. Acesta a aflat, la randul lui, ca medicamentul nu mai este adus in farmacii de catre depozitele care il detin, pentru ca depozitele aprovizioneaza doar anumite farmacii, de cele mai multe ori lanturi farmaceutice. Asta il dezavantajeaza clar pe pacientul care locuieste la Moldova Noua, de exemplu, unde nu sunt puncte de lucru ale lanturilor respective”, a declarat Laurentiu Martuica, medicul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Tot el mai spune ca echipe mixte ale CJAS si Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin efectueaza, in aceste zile, un control la farmaciile din judet.

“Unul dintre medicamentele pentru tratarea diabetului a devenit o fantoma, desi se regaseste pe lista publicata de ministerul de resort. Noi nu-l vedem pe piata. Si cand spun pe piata asta nu inseamna in depozite. Nici noi, CJAS, nici alte structuri din judet nu putem sa tragem depozitele la raspundere sau sa le chemam la o discutie. Probleme incep sa apara si la alte medicamente, oncologice, desi acum nu sunt sincope, dar asta pentru ca in Caras-Severin nu sunt afectiunile oncologice pentru care e nevoie de respectivele formule. Din pacate, exista o prevedere legislativa care anuleaza toate eforturile noastre de a aduce medicamentele ce lipsesc in farmacii, si anume acceptul pacientului scris pe spatele retetei, pentru un medicament mai scump. E drept ca pacientul nu risca sa ramana fara tratament”, a mai precizat Laurentiu Martuica, citat de Agerpres.

De asemenea, si presedintele Colegiului Judetean al Farmacistilor pregateste un material pe acest subiect pe care il va prezenta si Institutiei Prefectului, pentru a se gasi solutii la aceasta problema.

Citeste si Medicul din Romania ar putea avea cota obligatorie de prescriptie de medicamente ieftine

Citeste si Vulcanescu ( MS): Ne asteptam ca multi dintre acesti refugiati sa fie vaccinati

Citeste si Proiect: Aviz medical pentru obtinerea permisului auto in cazul celor care sufera de apnee

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: